Ons rundvlees komt van de echte boer uit het Twentse landschap.
Waar zij vrij buiten en ruim binnen kunnen leven. Wij staan voor goed verzorgd vee en daardoor een exclusieve kwaliteit. Vanaf geboorte tot dat ze groot genoeg zijn worden onze koeien verzorgd door goede boeren die de liefde voor de koe nog als uitganspunt hebben.
www.vitwente.nl verteld u nog veel meer over de verzorging en de leefwijze van onze koeien.
Wat Krull uniek maakt is allereerst dat er veel aandacht besteed wordt aan het welzijn van de varkens. Ze worden gehouden in ruime, comfortabele wroetstallen met veel daglicht voor een natuurlijk dag- en nachtritme. De wroetstal biedt veel bewegingsvrijheid en de varkens kunnen hun natuurlijk wroetgedrag uitoefenen in het strooisel dat bestaat uit een dikke laag houtkrullen, zaagsel en/of stro. Alle stallen zijn volgens hetzelfde principe gebouwd. Daarnaast wordt hun voeding zorgvuldig samengesteld.
Een ander opvallend kenmerk van het ‘ Krullvarken‘ is de slagerskwaliteit van het vlees. Mooi droog en stevig varkensvlees met vetmarmering (door het intramusculaire vet). Dit alles komt de smaak ten goede. Er wordt gestreefd naar minimale verspilling en maximale benutting van het varken.
De Gildehoen is een duurzaam stukje pluimveevlees voor de consument die bewust voor beter voedsel kiest. De Gildehoen kippen zijn plezierig opgegroeid zonder antibiotica. Met de Gildehoen koopt u een puur pluimveeproduct, gezond, zeer smaakvol en volledig antibioticavrijkippenvlees.
Bent u geïnterresseerd in het hele verhaal, check dan de site: https://www.gildehoen.com/
We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.
Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.
Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.
Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.
Gemaakt van magere kippeborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.
Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.
Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.
Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.