Timmers, Keurslagerij

Varkensvlees

 

Heerlijk!!! Varkensvlees Batallë Duroc


 Het Duroc ras heeft als belangrijkste uiterlijke kenmerken de lange donkere haren en zwart hoeven of zoals de Spanjaarden het verwoorden: “pezuòas negras” 
Het grote culinaire geheim van de Duroc de Batallé zit echter onderhuids: een perfecte infiltratie van vet in de spieren waardoor het vlees onvergelijkbaar mals, sappig en smaakvol is. Voor de exclusieve restaurants en  restaurateurs die dit superieure varkensvlees op waarde weten te waarderen hebben wij vooralsnog een paar delen in het assortiment opgenomen: de filet (lomo), de rib eye en de Cabeza Procureur. 
Wij hebben voor de import van dit Spaanse varkensvlees gekozen voor een toonaangevend Spaans familiebedrijf  dat het Duroc ras het respect geeft dat het verdient; “Grup Batallé”. Sinds 1962 kiezen zij resoluut voor het 100% Duroc ras, dus zonder kruisingen. Het bedrijf beheerst de hele keten vanaf het fokken van het Duroc ras tot het uitsnijden en verpakken. Door onze samenwerking met dit Spaanse topbedrijf kunnen wij de kwaliteit garanderen die het Duroc ras verdient!

Indien u dit mooie vlees licht rosé braadt en niet teveel gebruik maakt van kruiden of specerijen komt de verfijnde smaak het beste tot zijn recht.
 
Wilt u meer weten over dit varkensvlees kijk dan op de site...

http://www.batalle.com/nl

Kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Rundvlees

Ons rundvlees komt van de echte boer uit het Twentse landschap.
Waar zij vrij buiten en ruim binnen kunnen leven. Wij staan voor goed verzorgd vee en daardoor een exclusieve kwaliteit. Vanaf geboorte tot dat ze groot genoeg zijn worden onze koeien verzorgd door goede boeren die de liefde voor de koe nog als uitganspunt hebben. 
www.vitwente.nl verteld u nog veel meer over de verzorging en de leefwijze van onze koeien.

Kip en kalkoen

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

Lamsvlees

Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.

Vleeswaren

 

We hebben een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst.  Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Bij ons vind je de lekkerste vleeswaren, dagvers en uit eigen keuken. Hieronder een kleine greep uit ons assortiment.

Magere runderrollade

Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Runder rosbief

Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.

Fricandeau

Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.

Gegrilde kiprollade

Gemaakt van magere kippeborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Zeeuws spek

Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.

Runderrookvlees

Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.

Achterham

Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.

Timmers, Keurslagerij

Broekweg 2
2235BJ Valkenburg (Zuid-Holland)
0714075951

Openingstijden

maandag 07:00 - 12:30
13:30 - 18:00
dinsdag 07:00 - 12:30
woensdag 07:00 - 12:30
13:30 - 18:00
donderdag 07:00 - 12:30
13:30 - 18:00
vrijdag 07:00 - 12:30
13:30 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten